3 Cara Besarkan Payudara

Ramai wanita inginkan payudara lebih anjal dan lebih besar. Antara cara paling cepat dan popular yang hampak hasil serta merta adalah dengan pembedahan augmentation breasts.

Malangnnya pembedahan bukan untuk semua wanita. Ia banyak risiko kesihatan, dan perlukan modal yang besar. Ada kalanya hasil pembedahan tidak seperti yang diinginkan.

Ini yang menyebabkan ramai wanita mencari cara-cara lain membesarkan payudara.

Ada beberapa cara alternatif wanita boleh pilih untuk memperbaiki saiz payudara sebelum membuat keputusan untuk pembedahan. Teknik dan cara alternatif ini termasuk menggunakan krim, pil dan juga senaman payudara.

Pil Besarkan Payudara

Pil membesarkan payudara biasanya mengandungi pelbagai jenis kombinasi herba. Herba yang paling selalu digunakan termasukĀ fenugreek, saw palmetto, Mexican wild yam, fennel, Dong Quai, damiana, dan blessed thistle.

Herba dalam pil memulakan satu tindakbalas yang seumpamanya berlaku semasa akhil baligh – di mana tisu-tisu payudara seorang perempuan mula berkembang. Herba-herba ini membekalkan estrogen ‘tumbuh-tumbuhan’ yang mempercepatkan pembesaran tisu payudara dari dalaman dengan perubahan hormon yang berlaku dalam badan. Estrogen dari tumbuhan, adalah produk semulajadi dan kesannya perlahan.

Ia memerlukan masa untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Wanita dengan cup kecil atau sederhana biasanya mencapai saiz optimum selepas 2 bulan mengamalkan pil besarkan payudara. Biasanya wanita meneruskan pemakanan pil tersebut kerana mendapati kesan yang baik pada kesihatan juga.

Pil menjadi pilihan ramai kerana murah, selamat, tiada kesan sampingan.

Krim dan Lotion Payudara

Kaedah ini tak efektif jika digunakan sendirian. Tapi bila digabungkan dengan penggunaan pil dan senaman, krim dan lotion payudara boleh menyebabkan pembesaran payudara yang jauh lebih cepat.

Krim dan lotion bertindak seakan-akan pil payudara. Ia juga mengandungi herba dan juga sedikit kimia selamat yang merangsangkan pembesaran sel lemak di payudara tanpa membesarkan sel lemak di bahagian badan yang lain.

Krim juga ada kelebihan tertentu – seperti menganjalkan (firming) dan menghasilkan kulit yang lebih licin serta memantapkan bentuk payudara secara am.

Senaman Payudara

Senaman payudara antara cara yang paling murah dan paling natural.

Senaman paling popular adalah dengan push-up.

Previous post: