Soalan Lazim

Bagaimana Menggunakan Thanyaporn?
Makan sebiji sehari, selepas sarapan
Adakah Thanyaporn Berkesan?
Ya, ia sangat berkesan, malah anda akan lihat kesannya dalam masa 2-4 minggu sahaja.
Berapa lamakah saya dapat melihat kesannya?
Kesan keatas setiap individu adalah berbeza-beza, namun anda akan dapat lihat kesannya dalam masa 2-4 minggu sahaja.
Berapa hari barang akan sampai?
Thanyaporn akan tiba dalam 2 hari sahaja setelah anda membuat pembayaran.
Siapakah yang perlu saya hubungi?
Anda boleh hubungi En Faisal atau Puan Adlina di talian 014-323 7973, atau email kedaikecantikanku@gmail.com
Adakah Thanyaporn selamat?
Ya, Thanyaporn selamat, malah kami punyai sijil kesihatan FDA
Saya anak dara. Boleh makan ke?
Boleh, jika berumur lebih dari 20 tahun.
Saya mengandung, boleh makan ke?
Tidak boleh.
Saya tengah period, boleh makan ke?
Tidak boleh.
Macamana nak mempercepatkan kesan?
Minum susu dan jugak Vitamin E banyak-banyak
Saya dah ambil kapsul, minum susu dan mengambil vitamin E, tapi bagaimana nak lebih mempercepatkan lagi?
Saya syorkan ambil sekali dengan krim sapu Priuera Minifica. Sila hubungi saya di faisal812@gmail.com utk maklumat lanjut.
Adakah produk ini mempunyai sijil halal atau KKM?
Maaf, tiada sijil halal atau KKM kerana produk ini hanya untuk pasaran Thailand. Namun ia herba dan tumbuh-tumbuhan, jadi tiada isu halal. Kapsul tiada gelatin. Produk juga mempunyai kelulusan FDA.
Payudara saya memang sudah besar. Saya cuma ingin menegangkan. Adakah nanti akan over-size?
Payudara cuma akan membesar setakan mana badan individu secara semulajadi boleh tampung. Ia takkan overdose.
Adakah Pelaburan Saya Terjamin?
Ya, pelaburan anda terjamin bersama kami. Sekiranya anda tidak sukakan kesannya, atau apajua sebab pun, kami akan memulangkan wang yang anda laburkan, tanpa sebarang soal.
Apakah khasiat Thanyaporn?
  • Menambah saiz payudara.
  • Menegangkan payudara dan punggung yang mengendur.
  • Mencerahkan kulit (termasuklah kulit pada bahagian puting payudara).
  • Menganjalkan kulit yang melendut.
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.
  • Merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.
  • Menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)
  • Mengetatkan vagina.
  • Mencegah dan mengurangkan penyakit migrain.
  • Membantu menggelapkan rambut beruban dan
  • menggalakkkan pertumbuhan rambut
  • Menambah tenaga dan kecergasan
  • Mengatasi masalah sukar tidur
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan lebih ‘muda’

How Pueraria mirifica Helps Enlarge Female Breasts?

Anatomy of female breasts. Each breast contains 15 to 20 lobes arranged in a circular fashion. The fat (subcutaneous adipose tissue) that covers the lobes gives the breast its size and shape. Each lobe is comprised of many lobules, at the end of which are tiny bulb like glands, or sacs, where milk is produced in response to hormonal signals.

Most of the human female breast is actually adipose tissue (fat) and connective tissue(known as Cooper’s ligaments), rather than the mammary glands. There is naturally a great variety in the size and shape of Breasts in women (and men), with size being affected by various factors including genetics.

The arterial blood supply to the Breasts is derived from the internal thoracic artery (previously referred to as the internal mammary artery), lateral thoracic artery, thoracoacromial artery, and posterior intercostal arteries. The venous drainage of the breast is mainly to the axillary vein, but there is some drainage to the internal thoracic vein.

As breasts are mostly composed of adipose tissue, their size can change over time if the woman gains or loses weight. It is also typical for them to grow in size during pregnancy and whilst breastfeeding, mainly due to hypertrophy of the mammary gland in response to the hormone prolactin. The size of a woman’s breasts usually fluctuates during the menstrual cycle, particularly with premenstrual water retention. An increase in breast size is also a common side effect of use of the contraceptive pill.

Fatty and connective tissues surround the lobes of glandular tissue. The amount of fatty tissue is depended on many factors including age, percentage of body fat, and heredity. Cooper’s ligaments connect the chest wall to the skin of the breast, giving the breast its shape and elasticity.

The breast has no muscle tissue. A layer of fat surrounds the glands and extends throughout the breast.

The breast is responsive to a complex interplay of hormones that cause the tissue to develop, enlarge and produce milk. The three major hormones affecting the breast are estrogen chiefly, progesterone and prolactin, which cause glandular tissue in the breast and the uterus to change during the menstrual cycle.

Pueraria mirifica posses highest estrogenic activity when compare to other kinds of phytoestrogen due to its similar structure to human hormone. Of which miroestrol (estrogen) are vital for blood circulation, new tissue generation, increase accumulation of water and fat within Breasts tissue, then resulting in enhancement and firmness of breasts. In addition, because of estrogen effect skin texture will be improved for youthful looks.

  • syima

    bleh kah pil ini di makan/campur bersama dengan produk lain….

    • http://www.all-natural-breast-enhancement.com/ faisal

      salam shima,
      boleh dicampur.

      cuma kalau bercampur dengan produk lain untuk tujuan sama..nanti susah nak tau produk yang mana yang berkesan atau tidak.

      tapi kalau nak makan bersama pil kesihatan lain seperti vitamin, supplement, ubat-ubatan..takda problem. Utk nasihat professional, saya syorkan rujuk doktor saudari.

  • a’sha

    brapa harganya?

    • http://rahsiafacebook.com faisal

      Sekarang ni tengah ada promo. RM85 je. Tapi terhad la.

  • Athierah_aqil

    dijamin sampai ke?? rm85 termasuk kos penghantaran??

    • faisal

      Dijamin sampai. Harga sudah naik RM97 melainkan ada kod kupon. Ya, harga termasuk penghantaran. Tq

  • http://www.facebook.com/buatduitonline Faisal Abdullah

    dijamin, saya bleh bagi nombor telefon bbrp customer kalau nak pastikan.

    RM85 kalau ada kupon diskaun (masukkan email dalam kotak diatas belah kanan utk dapatkan kupon).

    kalau takda kupon, harga RM97

  • Joanne_2268

    kalau saya makan ubat perancang sudah lama jadi kalau saya makan ubat ini adakah kesannya akan lambat atau cepat

    • Faisal

      ubat perancang akan melambatkan sedikit kesannya.
      disyorkan makan pil ini 2 jam selepas makan ubat perancang. tq

  • Ijancool

    hmmmm…sy dh wat pymnt thru crdt card n lupe nk mskkn kupon price…xpe ke?

    • Faisal

      Saudari/a ijan telah membuat pembayararan secara 3 bulan ansuran melalui kad kredit.

      Kupon price hanya utk pembayaran tunai sahaja. Jika mahu gunakan kupon, sila bagitau saya dan saya akan batalkan pembayaran ansuran kad kredit tersebut. Nanti tuan masukkan tunai.

  • Norezanali

    ada buat senaman ke atau urutan untuk PD. KALAU ada penyakit k.manis atau darah tinggi boleh makan kapsul ni ke….

    • faisal

      Senaman saya tidak tahu.
      tetapi urutan digalakkan terutama jika menggunakan produk thanyaporn bersama bio-ann cream + soap utk enlargement dan anjal. urut bila ada kelapangan selama 5 minit selepas mandi pagi.

      Secara on the record, saya akan katakan saya bukan pakar, doktor atau profesional perubatan. Jadi apa-apa nasihat profesional harus dirujuk pada pakar. Boleh beritahu mereka produk ini mengandungi herba pueraria mirifca yang mengandungi phyto-estrogen.

      Secara off the record pula, produk ini hanya mengandungi tumbuh-tumbuhan herba, dan tiada bahan kimia. Ia tidak mempunyai kesan sampingan yang diketahui setakat ini terhadap penyakit-penyakit yang puan sebutkan, dan juga penyakit kronik yang lain. Wallahualam.

  • Sweet_bucuk

    tengah menyusu badan untuk bayi 10 bulan boleh makan ke?????

    • faisal

      salam…menyusu badan tak kira umur bayi boleh makan.
      masa period atau pregnant sahaja tak perlu.

  • Ninie

    skrg i pregnant…6bulan…kalo i beli & simpan pil ni sampai i bersalin…boleh ke?pil ni ada tarikh luput x?

    • Faisal

      Salam Puan Ninie. Tarikh luput ada. Pd botol yg saya pegang sekarang ni tarikh luput tahun 2012.
      Jadi sempat lah kalau nak simpan. Tq kerana bertanya

    • Faisal

      Salam Puan Ninie. Tarikh luput ada. Pd botol yg saya pegang sekarang ni tarikh luput tahun 2012.
      Jadi sempat lah kalau nak simpan. Tq kerana bertanya

  • sfeley

    hi..is the offer still on/available?

    • Faisal

      Yes, it is still on at the moment

  • Dalilafuad

    klu x de sijil halal or KKM.. x bahaye ker amik.. klu ade side effect mcm mane??? mcm mane kesan dlm jangka mase panjang…n mcm mane klu kite dh x ambil ubat ni adekah PD akan kendur semula…or ade kesan lain…

    • Faisal

      Takda KKM dan sijil halal bukan sebab tak lulus, tapi sebab produk ni utk pasaran thailand shj, dan tak diexport.

      Pengilang ni dah 20 tahun, dan ada ladang sendiri. kalau produk bahaya, tak mungkin mereka bertahan sebegini lama. Jadi terpulanglah pada penilaian puan

      Pasal pengambilan tu, kena continue ambil lah, mana-mana produk pun macam tu. Cuma bila dah dapat saiz dan keanjalan sesuai, dah boleh kurangkan pengambilan separuh sahaja.

      Harga utk repeat order pun saya bagi sangat murah.
      Sy faham, bangkrap lah kalau tiap-tiap 2 bulan nak bayar mahal kan.

  • Dalilafuad

    jd klu sy nk order… berape slps diskaun…

    • faisal

      Salam puan, saya dah email puan. tq

  • nalia

    HI….I still breastfeed my 2 years old boy….Is there any effects?

    • faisal

      Hi nalia. There are no harmful effects for both you and the baby if taking while breastfeeding.
      However estrogen is known to reduce the amount of milk.
      However the recommended dose for this product (150 gm / 1 pill a day) have minimal effects on reduction of milk.

      It’s always best to wait until you finish breastfeeding though. Hope this answers your question. thanks for asking.

  • akin

    Salam..sy baru nak order produk ni..tp dlm borang pembayaran tu…ape yang perlu diisi untuk ‘bukti transaksi pembayaran’…saye wat online je ni..

    • faisal

      Salam, kalau buat online banking, cuma perlu copy dan paste sahaja nombor transaksi (reference number), tarikh dan masa pembayaran dilakukan.

      Copy dari online banking tu ke dalam kotak bukti transaksi dalam borang pembayaran…mudah saja. tq

  • Miss_ifa92

    produk ni ada di pasaran ?atau mmg blh belibeli scra on9 shja???

    • faisal

      salam, sy hanya menjual secara on9. Produk ni susah nak cari, tapi cuba la tengok toko2 kesihatan kot2 ada orang lain jual. tq ya

      • Miss_ifa92

        tq..apa nama ubt ni ya?

  • Iema Amin

    ada sebarang pantang tak??

    • faisal

      Salam, takda sangat, cuma elakkan makan waktu period dan hamil. tq

      • Lyeza_aquarius

         faisal saya dah makan 2 hari waktu period…ade kesan sampingan ke nanti?takut la…

  • wani

    bole x ambil ubat ni dgn minuman yg berperisa..sya jenis sush nk minum dgn air mineral

    • faisal

      Boleh, tiada masalah. tq kerana bertanya

  • nana

    menyusukan baby atau dlm pantang boleh mkn ke produk ni?

    • faisal

      Menyusu baby takpa, tapi saya rasa elok tunggu lepas pantang. thanks

      • Pink207

        tak boleh guna thnayaporn waktu menyusukan baby..saye ada bace;)

  • Fiaratosa

    saya nk tny…1 botol brape?

    • faisal

      Sekarang ni ada promosi. Sebotol RM80 saja, dan dapat BB Cream percuma. Tp terhad 50 orang pertama. thanks.

  • Mummyeric_82

    nak tanya 1 botol rm 80 atau rm 97.50?

    • faisal

      RM97. tapi kadang2 saya buat promosi jadi harga RM80. sekarang tengah ada promosi. minggu depan promosi ni tamat. tq

  • Nasmin12

    smpai bila promosi ni..?

    • faisal

      sampai stok habis (ada 5o unit saja). t kasih kerana bertanya

  • Ummu

    nk tanya..ape simptom2 bila makan pil tanyaporn ni?

  • Ummu

    em..sblum ni sy bli hrga 120 di tempt lain,nape hrga awk lbh murah?mcmne saya nk percaya produk awk ori?

  • Lyeza_aquaries

    kalo period mkn ape kesan nye nti?

  • Ententecordiale

    salam..kna bank in money dlu n bru isi form ke?/

    • faisal

      tak perlu isi form pun takpa, just maklumkan melalui SMS ke 014 323 7974

  • Norfiza_abdsamad

    kalau menyusukan baby boleh ke saya ambil kapsul ni?

    • faisal

      boleh…takda masalah.

  • Norfiza_abdsamad

    kalau menyusukan baby boleh ke saya ambil kapsul ni?

  • http://profile.yahoo.com/S342WKTW2ZQ2T35U7OG77SYBGY nuruld

    hi faisal, kalau saya amik pil nih, ader effect x trhadap kesuburan?tq.

    • faisal

      Takda efek, asalkan tidak makan melebihi dos melampau.

  • clay

    hi..i dah buat order..3hari lps.tpi brg2 i belum d pos ke?.

    • faisal

      Minta hubungi 014 323 7974 utk dapatkan update terkini

  • Shilashuib

    nak tanye.. kalau tgh period, sy terlupe & mkn. ade ape2 effect x?

    • Faisal

      Efek dia mungkin period akan heavy sedikit. 

  • Nurullouh

    masih ada lagi ke produk nih? saya sangat berminat nak beli, meluangkan msa hampir sejam untuk membaca kesemua info ni. please reply thank you

  • Boymission

    isteri i dah try makan tp i tny xde ppe prubhn pon on her breast. tp katany kulit halus

  • http://www.facebook.com/midi.ina Midi Ina

    sye amat berminat ini produk.tp…..sye was2. cosz  pd laman ni hrga rm90 akan tetapi sye ad bce laman fb (cantikcantikshop) hrganya just rm45…. mcmmne bleh jd mcm ni yop!explen byk2 kt sye

  • Eina

    sy dah ada anak..tp sy bwu 18 tahun,,bleh ka tak sy ambil pil thanyaporn??

  • Sa_zwan

    slm lau stop die kan kbentuk asal ke?

  • mimi

    nk tnye, i ad cysts.klu mkn ad efect x?

  • zalia

    orang menyusu badan pada anak boleh makan tak?

  • Jess

    klu menyusukan bayi blh makan ke?

  • effa

    sy bru mkn 5bj. skrg pinggul sy yg trasa bdenyut2, pyudara lum rsa pa2 lg. punggung sy asal mmg bsar. huhu sy xnk punngung sy pla yg makin bsar, nnt x balance pla